Reviews

Zoals ik al vertelde, heb ik al veel ceremonies mogen vormgeven, oneindig veel verhalen gedeeld en daarbij ceremoniële en wettelijke huwelijken voltrokken. Ceremonies met een handjevol lievelingsmensen op een heuvel in Toscane, met 300 feestende bruiloftsgasten op een verlaten industrieterrein om middernacht of een festivalweekend in de bloementuin van de ouders van de bruidegom, het kan allemaal. Zijn jullie benieuwd naar hoe de bruidsparen vóór jullie dat ervaren hebben? Lees dan vooral de reviews hieronder!

 • J || S

 • J || M

 • S || A

 • N || D

 • A || N

 • I || J

 • S || S

 • I || R

 • S || T

 • L || D

 • E || L

 • B || J

S & S
+
VILLA AUGUSTUS

te Dordrecht

Fotografie: https://www.memoriesbymarleen.nl

S & S // Vanaf onze eerste ontmoeting op Engaged voelden we een positieve vibe bij Jessi- een onwijs aangenaam gesprek met een sprankelende vrouw. Ons plan voor de ceremonie was nog niet volledig maar een standaard gemeentehuispraatje mocht het zeker niet worden. Snel na Engaged spraken we bij Jessi thuis af (een enorme tafel in een prachtige keuken met een grote pot thee en wat lekkers) en praatten honderd uit over ons leven. Ze dacht fijn mee over de invulling van de ceremonie. Onze gemeenschappelijke liefde voor katten trok ons wellicht over de streep ;)

De voorbereidingen voor de ceremonie waren alleen al leuk. Het gesprek bij ons thuis, vragenlijsten invullen, muziek kiezen, geloftes schrijven. Het was fijn dat Jessi ons de dag ervoor nog even belde.

Het is toch spannend hoe iemand je verhaal uiteindelijk gaat verwoorden. Jessi deed dit uitzonderlijk en met veel liefde, dat merkten we aan alles. Tot aan de verzorging van de tekentafel. Ons verhaal kennen we zelf, maar Jessi wist ons toch te verrassen. Ze omschreef ons verhaal prachtig. Met ontroering en een lach in één. Jessi, dank voor je enorme bijdrage aan onze memorabele dag. Keep up the good work en blijf zo werken met liefde en enthousiasme voor je mooie vak.

I & R
+
VILLA LANTERNE

te Wittem

Fotografie: https://romydermoutphotography.com

I & R // Voor ons was het duidelijk dat de ceremonie het belangrijkste moment van onze trouwdag moest worden en dat deze daarom ook de juiste aandacht verdiende. We wilden dat er werd stilgestaan bij onze relatie, onze persoonlijkheden, belangrijke momenten in onze levens en bij de mensen die belangrijk voor ons zijn. Zonder dit heel concreet naar Jessi uit te spreken, hebben wij meteen het gevoel en vertrouwen gehad dat Jessi dit uitstekend inschatte en aanvoelde.

Nadat we elkaar al eens telefonisch hadden gesproken, ontmoette we Jessi op de trouwbeurs ‘Engaged’. Het gevoel was goed en we besloten voor haar te kiezen. Jessi nodigde ons uit voor een gesprek bij haar thuis nog ver voor onze bruiloft. We hebben lang met elkaar gekletst en elkaar leren kennen. Daarna is zij nog een keer bij ons thuis langs geweest wat dichter op de bruiloft. Tevens heeft Jessi met verschillende familieleden en vrienden van ons contact gehad om hun ervaringen met haar te delen. Wij waren erg onder de indruk van deze aanpak. Naast te informeren over onze achtergrond, dacht Jessi ook proactief mee over de invulling van de ceremonie. We hebben het als erg fijn ervaren om goede tips en feedback te ontvangen van iemand die ervaring heeft met en een mening heeft over huwelijksceremonies. Het maakte het makkelijker om goede keuzes te maken.

Wij denken dan ook met heel veel plezier en geluk, maar ook met een traan terug aan onze huwelijksceremonie die Jessi heeft verzorgd. Jessi heeft hier een geweldige bijdrage aan geleverd door haar fijne karakter, interesse in ons en een gedegen voorbereiding. De ceremonie weerspiegelde onze levens en persoonlijkheden en was eerlijk en oprecht. Daarnaast verliep de ceremonie erg natuurlijk en gemoedelijk, mede doordat we Jessi inmiddels aardig kenden door de ontmoetingen en telefoongesprekken. Met name de persoonlijke verhalen van familie en vrienden die Jessi in de ceremonie heeft verwerkt, hebben wij als heel waardevol ervaren. Jessi, heel erg bedankt.

I & J
+
WINSELERHOF

te Landgraaf

Fotografie: http://www.bruidbeeld.nl

I & J // Bij de eerste ontmoeting hadden we een erg fijn en open gesprek om beiderzijds onze wensen en verwachtingen aan elkaar uit te leggen. Jessi gaf ons alle tijd om na te denken of dat we een klik hadden om samen onze ceremonie te doen. Maar we zaten terug in de auto naar huis en wij wisten gelijk dat ze onze ceremonie moest gaan doen!
Een aantal weken voor onze bruiloft kwam Jessi onze kant op en hadden we een heel fijn gesprek over ons. Na een lach en een traan namen we afscheid en zagen we haar weer op de bruiloft. In de tussentijd kregen we tal van vragenlijsten die wij; vrienden en familie over ons moesten invullen. Nadien heb ik van onze vrienden en familie gehoord hoe leuk hun het vonden dat ze zo betrokken waren bij onze ceremonie.

We wilden graag tegen elkaar de 'gelofte' uitspreken. Hier heeft Jessi ons ( voornamelijk mijn man) ontzettend goed mee geholpen! Ze weet de juiste woorden en zinnen op papier te krijgen zoals je het precies hebt bedoeld.
De ceremonie hebben wij als ontzettend warm en liefdevol ervaren. Door de mooie woorden die Jessi over ons, maar ook onze ouders, zussen en verder familie en vrienden vertelde. Na de ceremonie hebben we nog vaak complimenten gehoord over dat de ceremonie zo persoonlijk was.

A & N
+
Tuin ouders bruidegom

te Hoge Hexel

Fotografie: https://alinebouma.nl

A & N // Wij hadden besloten om te gaan trouwen, maar beiden hadden we absoluut geen idee hoe we dit moesten aanpakken. Wel hadden we een aantal ideeën voor de dag, het moest een informele, relaxte dag worden. Op de trouwbeurs Engaged kwamen we Jessi tegen, wat een fijne ontmoeting! We waren erg onder de indruk van haar ontzettend enthousiaste, maar nuchtere aanpak. Dit paste precies bij ons, geen gezwijmel, maar samen hard lachen en leuke plannen bedenken. Jessi is ontzettend blij met haar vak en dat straalt overal van uit, ze is bereid je overal mee te helpen en mee te denken. Ze gaf ons nog veel handige praktische tips over de indeling van de dag en voor de ceremonie zelf. Ze weet precies wat ze doet! Uiteindelijk was het dan ook een heerlijke ceremonie, niet alleen voor ons, maar voor iedereen. De verhalen over en voor ons opgeschreven door vrienden familie en verteld door Jessi; zo'n bijzonder moment. Dit zullen we ons leven lang bij ons dragen. Ons motto voor de dag was 'Zweven is leven' en dat hebben we mede dankzij Jessi op deze dag zeker gedaan!!

T & S
+
Woeste Hoeve

te Beekbergen

Fotografie: https://www.ingekooiman.nl

T & S // Jessi heeft de mooie ceremonie geschreven voor ons huwelijk. Bij de eerste ontmoeting we al heel goed contact en was het erg gezellig aan de grote keukentafel! In de aanloop naar de bruiloft laat Jessi je nadenken over waarom je nu graag wilt trouwen en altijd samen wilt zijn. Ze laat je er stil bij staan wat je echt voor elkaar betekent. Hierdoor kreeg de ceremonie ook extra veel emotionele waarde en werd het echt ons verhaal. Er werd goed geluisterd naar de wensen waarop wij de ceremonie wilden insteken, wat we graag wel wilden benoemen, maar ook dingen die we niet per se aandacht wilden geven. Op de dag zelf waren we toch best wel zenuwachtig en ook daar heeft Jessi aandacht voor om nog eens goed door te nemen wat we zullen gaan doen zodat de ceremonie ook goed verloopt. Wij zouden Jessi iedereen aanraden!

N & D
+
Kioskcafe

te Poppel

Fotografie: https://sannefrancis.com

N & D // Via een vriendin van ons zijn wij in contact gekomen met Jessi. Na een eerste kennismaken op haar prachtige stek was voor ons al snel duidelijk dat Jessi ‘DE’ ceremoniespreker voor op onze grote dag moest zijn. Bij binnenkomst hebben we heerlijk aan de keukentafel met een kop koffie en thee met elkaar gesproken over hoe we elkaar hebben leren kennen, waarom we graag willen trouwen, hoe we onze dag voor ons zagen, maar bovenal hebben we ook Jessi leren kennen en hoe ze te werk gaat. We voelden ons meteen thuis en op ons gemak.

De dag zelf was zo bijzonder en zoals je van de meeste mensen hoort is die dag voorbij gevlogen. De ceremonie was voor ons een heel mooi moment, om al onze familie en vrienden in hun mooiste kleding en nerveuse gezichten te zien wachten op ons. De ceremonie die Jessi had voorbereid was ons verhaal en het leek of ze ons al jaren kenden. We hebben gelachen en gehuild en er intens van genoten. Wanneer je gasten zeggen dat dit de meeste bijzondere en mooiste ceremonie is die ze hebben meegemaakt is dat niet alleen voor ons het mooiste compliment, maar ook voor Jessi!

S & A
+
De Hucht

te Elst

Fotografie: https://angelabloemsaat.com

S & A // Lieve Jessi, Ik heb vanmorgen alle moet verzameld om een review voor jou te schrijven. Waarom het zo lang duurde? Het voelt als dingen afsluiten! En mooie periodes wil je niet afsluiten. Het was gewoon veel te leuk. We hebben elkaar leren kennen in Amsterdam op Engaged. Het was super druk bij je en we hebben geduldig staan wachten. Dit was het zeker waard. We kregen een mooie brief thuis gestuurd en al snel volgde er een leuk gesprek bij je aan de keukentafel. Dit gesprek vonden wij heel bijzonder en het voelde meteen goed. We konden open spreken over onze gevoelens en ideeën. Na veel appen, kletsen, mailen, adviezen en Mooz knuffelen was daar onze mooie dag. Waar je ons een fantastisch verhaal vertelde. Ons verhaal, maar ook het verhaal van onze dierbaren. Wat we allebei heel mooi vonden was dat ook onze dierbaren naar voren kwamen. Zo vertelde je hun verhaal. Heel mooi en bijzonder. Iedereen heeft het er nog steeds over. Iedereen heeft het nog steeds over die lieve schat :) en dat ben je ook.

Daarnaast vonden we het ook heel mooi dat je de akten in de stijl van de kaarten heb laten maken. Zo bijzonder en een mooie goud accent :).

Vanaf het moment van kennis maken tot de grote dag was een hele leuke tijd (de dagen erna ook). We hebben hele goede tips van je gekregen waar we veel aan gehad hebben. Uiteindelijk werk je toe naar een heel bijzonder moment maar het proces ernaar toe was minstens net zo leuk. Ik weet nog dat ik de avond ervoor tegen Arjen zei "overmorgen is het allemaal voorbij". WE hebben ons beiden heel bijzonder gevoeld. En wat het zo fijn maakte allemaal; het voelde alsof jij erbij hoorde en je gaf ons het gevoel dat we bijzonder en uniek waren. Eigenlijk alsof dit niet je werk is :).

We houden nog contact met elkaar.
Liefs

L & D
+
Erve Beverborg

te Twente

Fotografie: https://www.jellienfotografie.nl

L & D // Tijdens één van Jessi haar workshops waren we er gelijk van overtuigd dat zij als ceremoniespreekster op onze dag zou moeten staan. Na een persoonlijke ontmoeting na de hand om alvast onze datum in optie te laten zetten, volgde een kennismaking bij haar thuis. Hoe fijn was het om vervolgens samen met haar toe te kunnen leven naar onze grote dag. Af en toe een appje of een kaartje in de bus en uiteindelijk het gesprek bij ons thuis. Jessi stelde ons op ons gemak en gaf antwoord op vragen die we nog hadden nog voordat we ze konden stellen. Dit maakte dat we dit op onze trouwdag volledig 'los konden laten', dat zou wel goed komen. En niets bleek minder waar. De ceremonie was er één met een lach en een traan en heel veel knuffels. Ze heeft ons verhaal en dat van onze dierbaren erg mooi verteld. Haar aandacht en liefde zat in alle kleine details; van de aangestoken kaarsjes, de persoonlijke touch in onze trouwakte tot aan haar cadeautje aan het eind van de ceremonie. Alles klopte en we hebben dan ook niets minder dan lovende woorden gehoord over haar aandeel in onze dag. Het was gek om haar uiteindelijk weer "gedag" te moeten zeggen, na zo'n periode samen ergens naar toe te leven. We zijn haar mega dankbaar dat ze een bijdrage heeft geleverd aan onze memorabele dag!!!

E & L
+
Kasteel Dussen

te Dussen

Fotografie: https://www.blikenbloos.nl

E & L // Toen Lars me (eindelijk haha) ten huwelijk vroeg was ik door het dolle heen. Ik wilde altijd al trouwen, de liefde vieren een prinses voelen op één dag leek me geweldig. Omdat ik het belangrijk vond dat de ceremonie persoonlijk zou worden, kreeg ik van mijn fotografe (Blik & Bloos) de tip om contact op te nemen met Jessi. Zij gaf in het eerste telefoongesprek al precies de punten aan die ik zo belangrijk vond, maar gaf ook mogelijkheden aan waarvan ik het bestaan nog niet wist. Als aanstaande bruid was ik enorm enthousiast en wist ik na dat ene telefoongesprek eigenlijk al dat Jessi de perfecte ceremoniespreker voor onze bruiloft zou zijn. Mijn aanstaande, die al heel wat kostenposten door mijn enthousiasme voorbij had zien komen, was nog niet gelijk overtuigd. Gelukkig kreeg ik Lars zover om mee te gaan naar een trouwbeurs om eens face-to-face met Jessi te praten, hetgeen leidde tot een afspraak bij haar thuis.

Haar enthousiasme werkte aanstekelijk en eenmaal thuis hakten we de knoop door: Jessi wordt ‘onze’ ceremoniespreker. Vanaf dat moment tot aan de bruiloft hebben nog regelmatig contact via e-mail en telefoon gehad over hoe alles geregeld moest worden, bijvoorbeeld met de gemeente, maar kregen we ook advies en tips, bijvoorbeeld over de geloften. Zelfs vlak voor de ceremonie kwam ze me nog even tips geven om de zenuwen onder bedwang te houden, superlief!

Met de informatie die ze verkreeg uit een gesprek aan onze keukentafel en uit gesprekken met familie en vrienden heeft Jessi uiteindelijk zo’n prachtige en persoonlijke ceremonie gecreëerd. Het was herkenbaar, ontroerend en grappig: echt óns verhaal! We hoorden achteraf ook van de gasten ook dat zij dit op dezelfde manier hadden ervaren, wat natuurlijk erg leuk is om te horen. We kijken dan ook terug op heerlijk moment op een toch wel hectische dag waarbij je echt stilstaat bij waar het allemaal om draait: liefde!

Heel veel liefs
E & L

B & J
+
Parqiet

te Rotterdam

Fotografie: https://jasmijnbrusse.nl

B & J // Na een gesprek in de prachtige keuken van Jessi waren we er al snel uit. We wilden graag dat zij onze ceremonie zou verzorgen. We hebben er geen moment spijt van gehad. Jessi is rustig, kan goed luisteren, heeft veel ervaring en ze stelt heel leuke ideeën voor. Het idee om de bruidegom met onze kinderen naar voren te laten komen, was echt briljant.

Jessi, je hebt onze verwachtingen ruimschoots overtroffen en we hebben na afloop veel complimenten gehad over de wijze waarop je dit voor ons gedaan hebt. Je hebt samen met de mensen die ons dierbaar zijn een prachtige, liefdevolle en emotionele ceremonie gemaakt.

Heel hartelijk dank. Veel liefs
B & J en van onze prinsessen

J & M
+
Kasteel de Haar

te Haarzuilens

Fotografie: https://forlovewelive.com

J & M // Words cannot describe how much we loved Jessi's ceremony creation! She is amazingly talented and made our wedding day complete! Jessi's lovely personality with a dash of humor made our ceremony memorable and perfect. If you're looking for a ceremony writer and speaker, look no further because you found her :) From the beginning we met Jessi to the day of our ceremony we clicked, and we are now very lucky to call her a friend! Thank you Jessi for making our wedding day wonderful and providing us with memories that will last a lifetime! Xo

Thank you Jessi for making our wedding day wonderful and providing us with memories that will last a lifetime! Xo

J & S
+
Crazy Kitchen

te Amsterdam

Fotografie: https://elkeverbruggenfotografie.com

J & S // Op de beurs Engaged kwamen wij in gesprek met Jessi. Het bestaan van een ceremonieel-spreker was helemaal nieuw voor ons. Maar eigenlijk precies wat we zochten, we wilden een uitgebreide ceremonie die heel persoonlijk zou zijn. Jessi heeft dit voor ons waargemaakt. Door ook familieleden en/of vrienden van ons te interviewen. De tijd te nemen om alles door te spreken en de waardevolle tips als neem even na de ceremonie een paar minuutjes om je terug te trekken. Zo waardevol!

Wij kijken met een heerlijk gevoel terug en zonder Jessi was dit niet gelukt.

Liefs,

Meneer en mevrouw Asraf